Friday, December 30, 2011

byebye 2011..say hi to 2012..

Assalammualaikum W.B.T
kejapnya masa berlalu.. macam baru semalam kita sambut 2011. sekarang da mau sambut 2012 pulak dah .. tamat la sudah masa remaja ku yang berumur belasan tahun .. skrg umur ku akan bermula dengan angka 2 pulak dah! O.Sh!t YDM! tak lama pastu dah kena mengundi plak tuh .. oh ya.. this is my last year di KPM.. kejap nya masa berlalu.. macam baru semalam aku usung beg naik bukit kpm yang tggi tu..  pergh! sedih la pulok.. hahaha.. kadang-kadang masa ni terlalu singkat .. sedar tak sedar.. kita da tinggalkan banyak memori.. kenangan indah.. sampaikan ada yang kita terlalu sayang nak tinggalkan.. betullah kata orang tua-tua.. masa tu sangat singkat.. sangat singkat.. sebab tu orang panggil masa tuh emas.. naa~ masa jauh lagi berharga dari emas.. emas bole pajak gadai.. masa? kita nak pajak mana ? haha.. Growing up huh? man.. I still can have fun..but its just not the same .. haha well, pencapaian diutamakan! tu la azam baru aku .. menuju masa depan yang aku ukir indah.. azam tahun ni aku dah dapat capai.. hehe.. Alhamdulillah.. yang tinggal sekarang.. pandang ke hadapan.. dan terus maju... kita kena pergunakan usia.. bak kata Joe Flizzow.. kita bukan selamanya muda.. kerahkan tenaga.. jmpa orang lama jgn malu bersoal... yang lirik lain aku tak sentuh.. ") Insya-Allah..kita hanya boleh merancang .. Allah yang menentukan .. :) all my friends.. semoga azam kita berjaya kita jayakan ")
jangan pula ada yang percaya teori 2012 tuh... tiada dalam rukun islam untuk kita percaya teori orang zaman purba kecuali apa yang tertulis di dalam Al-Quran...
Insyaallah.. semoga tahun depan akan membuka pintu yang lebih baik berbanding tahun ini... okay.. after this aku nak pergi sambut 2012 dengan JokerStyle Crew..
till then... bye readers

Wednesday, December 28, 2011

Lelaki dan perut?


Assalamuaalaikum W.b.t
hehe kenapa macam title entry kali ni macam sengal-sengal ubi kentang eh ? haha.. lately, Ive been trying not so hard untuk menghilang perut aku yang tak berapa nak slim.  Oh ya.. Firstly, entry ni bukan pasal tips nak hilang perut anda tu.. bukan.. Ini hanya la luahan dan obsesi yang tak berapa nak obses aku  terhadap cara-cara untuk menghilangkan perut aku yang sedikit kedepan.. Okay.. maybe aku kurang bersenam.. tapi kalau bersenam pun macam tak nampak je hasil nya... hampehh sungguh.. obses punya pasal sampai aku download application yang "kononnya" membantu kita hilangkan perut yang kedepan itu di dalam handphone aku.. derr.. sakai sungguh ..
yela .. nak bagi nampak macho la katakan.. hurmm.. ada la juga tergerak hati nak pergi gym.. workout menggunakan alat-alat yang ada di dalam gym tu.. TAPI... kalau nak pergi gym.. kena ada duit.. mana nak bayar sewa rumah lagi.. duit internet lagi.. duit makan minum.. adoii.. biasalah sutudent.. memang banyak cabaran dan dugaan.. back to the topic.. soal perut dan lelaki.. lelaki kan mementingkan penampilan.. sejak azali lagi semua lelaki impikan tubuh badan yang tough ala-ala model gitu.. tak lengkap kalau tak ada six pack.. yang aku ada sekarang one pack.. mana nak cari lagi lima ? haha.. kot-kot ada pula jual kat pasar malam... kan sekarang macam-macam bole beli dengan duit.. haha.. haii.. menyesal aku bela one pack ni.. dulu aku tak kisah dengan penampilan .. janji seronok.. makan pun ikut sedap je.. asal lapar sikit makan.. asal tak ada kerja buka peti ais.. sekarang.. bila duduk je.. tersipul malu aku cover perut ..

haha.. tak apa.. aku usaha lagi.. ganbatte orang jepun kata.. well.. see yaa later~

Sunday, December 11, 2011

Happy Birthday My Love

12.12.2011

happy birthday dear. Kecik, pendek, robot or what ever i called you. those are just name . no hard feeling eyh.. coz in the end I am calling you bby :)  . since we are far away so I cant exactly celebrate your birthday . and I don't afford to buy you a anything.. hanya ucapan sy dapat bg kat awak. 
Happy Birthday!
to you dear. today, when a sweet soul was born, I wish to bless you with my love and care and promise to never disappoint you. may you have an awesome day, full of enjoyment and smiles so lettme sing you a song . haha 

Happy Birthday to you..
Happy Birthday to you..
Happy Birthday to you..

Happy Birthday to you..

have a sweet super 19 dear.. 

Wednesday, September 14, 2011

JokerStyle

JokerWithStyle~ haha . . my artwork semasa bosan . . baru belajar typography . . ntah la knp sejak-sejak ni rajin bermain dgn photoshop . . nak manja2 sgt tak boleh . . nanti awek "Jelly" ataupun jealous . . haha .
Oh ya , apa yang akan korang lakukan apabila hujan melanda ????? haa . .. aku confirm banyak akan kata "Tidurrrrrr" . huruf "r" tu kena panjang untuk menekan lagi tahap kemalasan serta kemahuan hendak tidur itu . . Dan sekarang negeri Pahang dilanda hujan oleh itu . . best gak kita tido taw . .. Salam ~ ~ ~

Tuesday, September 13, 2011

UPDATE ?

Lama tak update blog . . haha . berhabuk sungguh blog ini.. bole terbatuk org yg ada asma . . haha . tapi I've made few changes to the blog . . and ia mungkin susah untuk dibaca . . al-maklum lah masa tak cukup sehari . . nak tambah bole tak sehari 48jam . . haha . . makin lambat aku habis belajar . . Well, sekarang dah masuk bulan September dah so schedule pun makin ketat and bertambah ketat dengan kehadiran assignment-assignment yang semakin bertambah kian hari . .
eh sial la puii! bila nak free ni ? haha . dah laa . .  abg nak tido dulu . . sleepppppp . . . chaluw!

Thursday, January 27, 2011

B.O.R.I.N.G

Hello . . . sory dear readers for abandoning you guys to much . . . well the fact that I am in the middle of busy and "tight2" schedule . . . biasa lar . . . student life . . . tapi . . . soon enuff. . . aku akan mempunyai masa yang secukup-cukup nya apabila menjelang cuti CNY . . . .
but still . . . agak sedih di situ . . . ini lar lumrah hidup di tempat orang. . . jauh daripada keluarga. . .  (missing my family and friends) coz . . . terpaksa stay kat Kolej alone . . . roomate lain semua balik kot.  . . tapi . . . I dont really care . . . :P (sedap kan hati sendiri  . . . huhu . .. )

                            Fakta atau Auta ? ? ?
1) Lelaki yang bermuka jambu atau comel merupakan jenis yang gadis sangat suka lihat . . . tapi bukan jenis yang mereka ingin jadikan milik . . .
2) Jenis yang kebiasaannya di jadi kan "BF" adalah jenis lelaki yang lebih matang . . . dan lebih "matang" penampilan nya .. (macamna tue ? ?)

di atas ni merupakan satu hasil daripada perbualan aku dan seorang senior aku . . . Fitri Saad . . . I actually agree with him. . . . sbb . . . mostly lelaki yang penampilan jambu ni still enjoying life. . . . till they fully matured . ..  they are not good choice for the girls . . . ^_^
hehe . . .  okay . . , Till then . . . Ta-ta Readers! 

Friday, January 14, 2011

smile

watsup hommies~
:) what'cha been doing. ? i am guessing u guys are not as bored as i am right now. . .
hm. . . ala. .  biasa lar. .  baru masyuk college. . . so. . . 2nd sem ni kureng semangat skit. . .
xpa. . . eventually i will get myself with it. . . so right now i only makan. . . hadap facebook yg tiada manusia mo chat dgn. . . selain daripada tekan HOME untuk tengok post kawan2 yg besh2. .  bila dah bosan tekan PROFILE balik. . . kot2 ada manusia datang menyinggah. . . hahaha. . . betapa hampa nya aku pabila tiada sesiapa pon meninggalkan kesan. . .  zz. . .  bosan taw... siries bosan. . . . nak tidur pon tiada selera. . . .
:P hahaha. ..  i still jadi cupid. . . and terus-terusan menjadi-jadikan pasangan. . . . :) and cuba menyelesaikan masalah. . . seolah-olah. . . aku ni banyak pengalaman. . .  (sedangkan sendiri xde COUPLE!)
adoy. . . susah taw nak larikan diri. . . . lebihh-lebih lagi kat cafe. . .  pusing sini. . . orang dating. . .  pusing kanan orang dating. . ..  pusing kiri. . . arrh. .  senang cerita smua dating lar... da mcam taman bunga taw. . . . :)
xpe. . . i am okay, . . i bole single sampai mati. . .. (azam 2011. . . hahaha. . . ngarut tol azam ni. ..) lagipun. . . kne focus study lar. . . . :)
BTW. . . . anyone got any suggestion on what shud i do to make an improvement on this blog ? ? ? please just spill it out. . .  its for my best. . . . :)
till then folks. . .  dont naughty2. . .  :P

Friday, January 7, 2011

Watsup All . . .
Happy New YEaR 2011. . . .
amacam korang punya azam tahun lepas ? ada yg tercapai tak ?
haha. . . well. . . this year punya azam I da buat siap-siap dah. . . cuma agak tak masuk akal sikit. . .
Nak jadi single sampai 2012. . . tapi dalam masa yang sama nak cari awek baru. . . .
haha. . . what ever pon korang punya azam. . . hopefully sumua tercapai. . .. .
:)
erm . . . hari ni register subject. . . adoy. . . . serabut arr. . . pening aku. . .
aku nak buat cadangan supaya Kolej ni buat pembaharuan lar. . . cuba lar register dari Internet. . . 
kan tak menyusahkan nak beratur panjang-panjang. . . .
 ni tak. . . . nak juga tengok student beratur panjang-panjang pastu berebut nak dapat lecturer pilihan. . .
adoy. . . serabut ler kepala. . .
haha. . . pening lar. . . .
its been a long day. . . 
so. . . I want to take a rest first .. . :P
haha. . .
toodle~

Sunday, January 2, 2011

korang pernah jatuh cinta?
mustahil tak pernah. .
atleast ada sedikit ilmu. . berkaitan perasaan cinta cintun ni kan?
but in any posible cases if ada yang tak pernah. .
pernah sayang sum1 ?
dulu kan. . wan selalu fikir. . cinta tu dua hati menjadi satu. .
tu dulu. . sebelum kenal apa tu cinta. .
tapi sebenarnya. . dalam cinta kita kena berkorban. .
haa. . jangan ada yang salah faham puleQ. .
berkorban tu banyak makna. .
mesti korang pernah dengar kan phrase "if you love one person. . u shall let they go. . if they comes back to u. .
it is yours forever. ."
ada betul pepatah omputeh tu. .
ada kala nya. .
kita kena tahu. . mungkin. . orang kita sayang tu. . akan lebih bahagia disamping orang lain. .
cinta ni perlu pengalaman. .
pengalaman yang akan ajar kita macamna untuk hadapi perhubungan. .
relationship is another phase. .
fasa pertama adalah. .
mengenali hati. .
kita akan kenali baik budi si tuan empunya badan. .
if berkenan haa. .
boleh percaya lah orang tu. .
al-maklum lah. .
laa ni. . banyak yang penuh dengan dusta belaka. .
janji ini lah. . itu lah. .
ingat. . janji manis si pendusta hanya mainan. .
dalam fasa pertama juga kita kenali siapa actually tuan empunya badan. .
tapi kan. .
ada kala nya. . fasa pertama ni. . tak berhasil pun. .
entah lar. .
hahaha. .
okay. .
lepas tu. . masuk lah dalam fasa kedua. .
oficially couple? ?
urr. . okay. . masa ni. . our committment are put to the test. .
if kita committed with that relationship. .
so no hal untuk masuk minang2 ni. .
haha. .
itu secara perancangan lar. .
tapi hidup ni macam-macam bole jadi..
and cinta tak seindah dalam mana2 fairytale. .
its a tale on its own. .
terlalu banyak pengorbanan yang perlu kita lakukan dalam bercinta ni. .
so. .
tak hairan lar if dia akan menganggu emosi si pencinta. .
alaa. .
kita hanya mampu merancang. .
Tuhan yang menentukan. .

Jodoh tu pun telah ditentukan Allah. .
tapi. . ingat . . jodoh tak datang bergolek cam bola. .
kena cari juga. . and nilai baik2. .
hidup ni terlalu indah untuk kita abaikan macam tu sj. .
cintai Allah. .
cintai diri sendiri. . if kita nak orang cintakan kita. .
haha. .
toodle~
Cinta. . and Sayang. .apa beza nya? ?
pernah tak sayang someone that bad ?
and they just when missing. .but you end up waiting em' eventhough you know it very well they will never gonna show up? ?mcm nak lupakan. .
tapi rasa bersalah dengan perasaan hati. .
rasa mcm menipu diri sendiri kan? haha. .
pernah dengar lagu "Ku ukir Indah nama mu? ?"
I've been listening to this song for the whole holiday. .
(lagipun bukan ada benda mo bt pon. .)
aku pernah nasihat kan kat kawan aku cmni. .  if one door closed for you. . another will open. . do not keep on stare the closed door. .
love will not find us until we truly looked for it. . coz one of the door out there are holding on to you till youcome to them . .then aku terfikir, .
what if. . I dont want to give up?
what if I stay holding on. .haha. .how stupid it sounds. .
but that is how love is. .
makes us wait. . for those who dont actually want you. .
who wanted you to give up. .entah lar. .
pening taw pikir. .that is why i love that song. .
biar apa pun jadi ku ukir indah nama mu, ,
aku sayang kamu. .
:P
haha. . .
Hye~. .
its been a long time since I post anything isn't it ?well. . .
since I been back to my hometown. .
BEAUFORT. .
I don't have the chance to online. .
but. .
its an awesome holiday though. .
coz I met with my ex-classmate. .
and my friends. .
and I miss how things work out around here. . .
6 months is a long time don't cha think?
tapi. .
selepas dua hari kat kampung. .
have to go to Labuan. .
my nephew is coming!
Dani Iman Bin Safree. . 
 (he is so cute. . so like me. . .:P. )
. .
my brother juga baru menyambut seorang lagi askar. . . .Iryan Iskandar. . .haha. .
thats is my family. .kinda big. . .

^.^
oya. .
sepanjang cuti lepas. .
memandangkan aku da bosan dengan lagu2 yang wujud dalam laptop nie. .
aku pon pusing2 lar youtube. .
then jumpa this girl. . syeera Sanders. .
she made her own songs and I kinda fell in love with her songs. . .
dunno why. .despite her cute face. .she have a good voice. .
well. . enough with compliement. .
ku berundur is one of my fav. .
haha. . .well. .
that is all for now. .
happy new years guys!
tooddle~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...