Thursday, January 27, 2011

B.O.R.I.N.G

Hello . . . sory dear readers for abandoning you guys to much . . . well the fact that I am in the middle of busy and "tight2" schedule . . . biasa lar . . . student life . . . tapi . . . soon enuff. . . aku akan mempunyai masa yang secukup-cukup nya apabila menjelang cuti CNY . . . .
but still . . . agak sedih di situ . . . ini lar lumrah hidup di tempat orang. . . jauh daripada keluarga. . .  (missing my family and friends) coz . . . terpaksa stay kat Kolej alone . . . roomate lain semua balik kot.  . . tapi . . . I dont really care . . . :P (sedap kan hati sendiri  . . . huhu . .. )

                            Fakta atau Auta ? ? ?
1) Lelaki yang bermuka jambu atau comel merupakan jenis yang gadis sangat suka lihat . . . tapi bukan jenis yang mereka ingin jadikan milik . . .
2) Jenis yang kebiasaannya di jadi kan "BF" adalah jenis lelaki yang lebih matang . . . dan lebih "matang" penampilan nya .. (macamna tue ? ?)

di atas ni merupakan satu hasil daripada perbualan aku dan seorang senior aku . . . Fitri Saad . . . I actually agree with him. . . . sbb . . . mostly lelaki yang penampilan jambu ni still enjoying life. . . . till they fully matured . ..  they are not good choice for the girls . . . ^_^
hehe . . .  okay . . , Till then . . . Ta-ta Readers! 

Friday, January 14, 2011

smile

watsup hommies~
:) what'cha been doing. ? i am guessing u guys are not as bored as i am right now. . .
hm. . . ala. .  biasa lar. .  baru masyuk college. . . so. . . 2nd sem ni kureng semangat skit. . .
xpa. . . eventually i will get myself with it. . . so right now i only makan. . . hadap facebook yg tiada manusia mo chat dgn. . . selain daripada tekan HOME untuk tengok post kawan2 yg besh2. .  bila dah bosan tekan PROFILE balik. . . kot2 ada manusia datang menyinggah. . . hahaha. . . betapa hampa nya aku pabila tiada sesiapa pon meninggalkan kesan. . .  zz. . .  bosan taw... siries bosan. . . . nak tidur pon tiada selera. . . .
:P hahaha. ..  i still jadi cupid. . . and terus-terusan menjadi-jadikan pasangan. . . . :) and cuba menyelesaikan masalah. . . seolah-olah. . . aku ni banyak pengalaman. . .  (sedangkan sendiri xde COUPLE!)
adoy. . . susah taw nak larikan diri. . . . lebihh-lebih lagi kat cafe. . .  pusing sini. . . orang dating. . .  pusing kanan orang dating. . ..  pusing kiri. . . arrh. .  senang cerita smua dating lar... da mcam taman bunga taw. . . . :)
xpe. . . i am okay, . . i bole single sampai mati. . .. (azam 2011. . . hahaha. . . ngarut tol azam ni. ..) lagipun. . . kne focus study lar. . . . :)
BTW. . . . anyone got any suggestion on what shud i do to make an improvement on this blog ? ? ? please just spill it out. . .  its for my best. . . . :)
till then folks. . .  dont naughty2. . .  :P

Friday, January 7, 2011

Watsup All . . .
Happy New YEaR 2011. . . .
amacam korang punya azam tahun lepas ? ada yg tercapai tak ?
haha. . . well. . . this year punya azam I da buat siap-siap dah. . . cuma agak tak masuk akal sikit. . .
Nak jadi single sampai 2012. . . tapi dalam masa yang sama nak cari awek baru. . . .
haha. . . what ever pon korang punya azam. . . hopefully sumua tercapai. . .. .
:)
erm . . . hari ni register subject. . . adoy. . . . serabut arr. . . pening aku. . .
aku nak buat cadangan supaya Kolej ni buat pembaharuan lar. . . cuba lar register dari Internet. . . 
kan tak menyusahkan nak beratur panjang-panjang. . . .
 ni tak. . . . nak juga tengok student beratur panjang-panjang pastu berebut nak dapat lecturer pilihan. . .
adoy. . . serabut ler kepala. . .
haha. . . pening lar. . . .
its been a long day. . . 
so. . . I want to take a rest first .. . :P
haha. . .
toodle~

Sunday, January 2, 2011

korang pernah jatuh cinta?
mustahil tak pernah. .
atleast ada sedikit ilmu. . berkaitan perasaan cinta cintun ni kan?
but in any posible cases if ada yang tak pernah. .
pernah sayang sum1 ?
dulu kan. . wan selalu fikir. . cinta tu dua hati menjadi satu. .
tu dulu. . sebelum kenal apa tu cinta. .
tapi sebenarnya. . dalam cinta kita kena berkorban. .
haa. . jangan ada yang salah faham puleQ. .
berkorban tu banyak makna. .
mesti korang pernah dengar kan phrase "if you love one person. . u shall let they go. . if they comes back to u. .
it is yours forever. ."
ada betul pepatah omputeh tu. .
ada kala nya. .
kita kena tahu. . mungkin. . orang kita sayang tu. . akan lebih bahagia disamping orang lain. .
cinta ni perlu pengalaman. .
pengalaman yang akan ajar kita macamna untuk hadapi perhubungan. .
relationship is another phase. .
fasa pertama adalah. .
mengenali hati. .
kita akan kenali baik budi si tuan empunya badan. .
if berkenan haa. .
boleh percaya lah orang tu. .
al-maklum lah. .
laa ni. . banyak yang penuh dengan dusta belaka. .
janji ini lah. . itu lah. .
ingat. . janji manis si pendusta hanya mainan. .
dalam fasa pertama juga kita kenali siapa actually tuan empunya badan. .
tapi kan. .
ada kala nya. . fasa pertama ni. . tak berhasil pun. .
entah lar. .
hahaha. .
okay. .
lepas tu. . masuk lah dalam fasa kedua. .
oficially couple? ?
urr. . okay. . masa ni. . our committment are put to the test. .
if kita committed with that relationship. .
so no hal untuk masuk minang2 ni. .
haha. .
itu secara perancangan lar. .
tapi hidup ni macam-macam bole jadi..
and cinta tak seindah dalam mana2 fairytale. .
its a tale on its own. .
terlalu banyak pengorbanan yang perlu kita lakukan dalam bercinta ni. .
so. .
tak hairan lar if dia akan menganggu emosi si pencinta. .
alaa. .
kita hanya mampu merancang. .
Tuhan yang menentukan. .

Jodoh tu pun telah ditentukan Allah. .
tapi. . ingat . . jodoh tak datang bergolek cam bola. .
kena cari juga. . and nilai baik2. .
hidup ni terlalu indah untuk kita abaikan macam tu sj. .
cintai Allah. .
cintai diri sendiri. . if kita nak orang cintakan kita. .
haha. .
toodle~
Cinta. . and Sayang. .apa beza nya? ?
pernah tak sayang someone that bad ?
and they just when missing. .but you end up waiting em' eventhough you know it very well they will never gonna show up? ?mcm nak lupakan. .
tapi rasa bersalah dengan perasaan hati. .
rasa mcm menipu diri sendiri kan? haha. .
pernah dengar lagu "Ku ukir Indah nama mu? ?"
I've been listening to this song for the whole holiday. .
(lagipun bukan ada benda mo bt pon. .)
aku pernah nasihat kan kat kawan aku cmni. .  if one door closed for you. . another will open. . do not keep on stare the closed door. .
love will not find us until we truly looked for it. . coz one of the door out there are holding on to you till youcome to them . .then aku terfikir, .
what if. . I dont want to give up?
what if I stay holding on. .haha. .how stupid it sounds. .
but that is how love is. .
makes us wait. . for those who dont actually want you. .
who wanted you to give up. .entah lar. .
pening taw pikir. .that is why i love that song. .
biar apa pun jadi ku ukir indah nama mu, ,
aku sayang kamu. .
:P
haha. . .
Hye~. .
its been a long time since I post anything isn't it ?well. . .
since I been back to my hometown. .
BEAUFORT. .
I don't have the chance to online. .
but. .
its an awesome holiday though. .
coz I met with my ex-classmate. .
and my friends. .
and I miss how things work out around here. . .
6 months is a long time don't cha think?
tapi. .
selepas dua hari kat kampung. .
have to go to Labuan. .
my nephew is coming!
Dani Iman Bin Safree. . 
 (he is so cute. . so like me. . .:P. )
. .
my brother juga baru menyambut seorang lagi askar. . . .Iryan Iskandar. . .haha. .
thats is my family. .kinda big. . .

^.^
oya. .
sepanjang cuti lepas. .
memandangkan aku da bosan dengan lagu2 yang wujud dalam laptop nie. .
aku pon pusing2 lar youtube. .
then jumpa this girl. . syeera Sanders. .
she made her own songs and I kinda fell in love with her songs. . .
dunno why. .despite her cute face. .she have a good voice. .
well. . enough with compliement. .
ku berundur is one of my fav. .
haha. . .well. .
that is all for now. .
happy new years guys!
tooddle~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...