Sunday, January 2, 2011

korang pernah jatuh cinta?
mustahil tak pernah. .
atleast ada sedikit ilmu. . berkaitan perasaan cinta cintun ni kan?
but in any posible cases if ada yang tak pernah. .
pernah sayang sum1 ?
dulu kan. . wan selalu fikir. . cinta tu dua hati menjadi satu. .
tu dulu. . sebelum kenal apa tu cinta. .
tapi sebenarnya. . dalam cinta kita kena berkorban. .
haa. . jangan ada yang salah faham puleQ. .
berkorban tu banyak makna. .
mesti korang pernah dengar kan phrase "if you love one person. . u shall let they go. . if they comes back to u. .
it is yours forever. ."
ada betul pepatah omputeh tu. .
ada kala nya. .
kita kena tahu. . mungkin. . orang kita sayang tu. . akan lebih bahagia disamping orang lain. .
cinta ni perlu pengalaman. .
pengalaman yang akan ajar kita macamna untuk hadapi perhubungan. .
relationship is another phase. .
fasa pertama adalah. .
mengenali hati. .
kita akan kenali baik budi si tuan empunya badan. .
if berkenan haa. .
boleh percaya lah orang tu. .
al-maklum lah. .
laa ni. . banyak yang penuh dengan dusta belaka. .
janji ini lah. . itu lah. .
ingat. . janji manis si pendusta hanya mainan. .
dalam fasa pertama juga kita kenali siapa actually tuan empunya badan. .
tapi kan. .
ada kala nya. . fasa pertama ni. . tak berhasil pun. .
entah lar. .
hahaha. .
okay. .
lepas tu. . masuk lah dalam fasa kedua. .
oficially couple? ?
urr. . okay. . masa ni. . our committment are put to the test. .
if kita committed with that relationship. .
so no hal untuk masuk minang2 ni. .
haha. .
itu secara perancangan lar. .
tapi hidup ni macam-macam bole jadi..
and cinta tak seindah dalam mana2 fairytale. .
its a tale on its own. .
terlalu banyak pengorbanan yang perlu kita lakukan dalam bercinta ni. .
so. .
tak hairan lar if dia akan menganggu emosi si pencinta. .
alaa. .
kita hanya mampu merancang. .
Tuhan yang menentukan. .

Jodoh tu pun telah ditentukan Allah. .
tapi. . ingat . . jodoh tak datang bergolek cam bola. .
kena cari juga. . and nilai baik2. .
hidup ni terlalu indah untuk kita abaikan macam tu sj. .
cintai Allah. .
cintai diri sendiri. . if kita nak orang cintakan kita. .
haha. .
toodle~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...