Friday, May 25, 2012

Perut buncit dan penyelesaiannya

haha.. gambar kat atas ni cara senang untuk kita kurang kan buncit itu.. dengan sembunyikan nya.. itu bukan lah cara yang aku idamkan.. haha.. masalah ni memang merunsingkan aku.. bila perut aku semakin berlipat lipat.. tidak lagi seronok untuk aku pakai baju yang fit.. well banyak bahan bacaan aku cakap ia bisa di ubati..
well of coz.. kalau tak macam mana banyak kawan aku kurus.. memang aku happy untuk dorang.. tapi aku jadi low confidence bila dorang pula yang kurus.. adoinyapunn.. well melalui bahan bacaan aku.. cara untuk mengempiskannya ialah..
1. Air Masak- selalu tak korang dengar selalu minum air masak.. supaya cepat buang lemak..well.. ia memang berhasil (kot).. sebabnya tak tahu.. haha.. senang cerita.. air yang banyak membolehkan kuantiti air yang keluar dari tubuh badan juga sama dan membantu proses pembakaran lemak.
2. Bersenam - atleast bersukan 30 minit sehari.. membakar lemak yang ada.. lebih lama masa yang kita ambil untuk bersenam lagi nampak kesan nya.. ia meningkatkan kadar metabolisme dalam tubuh badan yang bagus untuk pembakaran dan pemecahan lemak.
3. Diet - diet yang dimaksudkan di sini bukan berpuasa ataupun tak makan nasi langsung.. walaupun cara tu pun boleh.. tapi diet yang dimaksudkan ialah.. permakanan.. macam yang kita diajar.. makan sebelum lapar.. berhenti sebelum kenyang.. jangan ambik nasi berpingan-pingan.. and lauk plak.. ayam tiga ketul..
4. kurang minum air sejuk - pernah dengar air sejuk buat lemak jadi tebal.. tak tahu kesahihan nya.. tapi.. elok di elakkan..
5. Berusaha.. jangan berhenti amalan ini.. well rome wasnt build in a day.. InsyaAllah.. kita cuba..

Penang and Nasi Kandar

Fuh! berhabuk blog ini.. biasalah hidup kurang terurus.. apa kan lagi nak menguruskan blog.. tapi.. aku da ambik masa untuk meng-make over- kan blog ini.. pretty simple and very bold.. well.. it is for me.. aha.. okay.. 5 bulan telah berlalu.. dan aku masih tak mampu menguruskan perut ku yang masih kedepan.. mana tak nya.. asal cuti.. kawan bawa balik penang.. makanan dia beb.. splendid.. marvelous... kalau tunjuk nanti terliur.. Nasi Kandar kat penang memang banyak.. and banyak gak yang sedap.. antara tempat yang member aku bawa adalah seperti berikut
  1. Nasi Kandar Beratur
Beratur
 haha.. nama ja da beratur.. tapi ia bukan sekadar nama kawan-kawan.. seriously. hangpa semua kena beratur.. memang panjang.. tapi memang berbaloi wa cakap.. sedap.. ada sekali pengunjung luar negara makan kat sini dia siap cakap "Oh god its spicy! thank you.. thank you.. it is very good.. and spicy.. but it is good tho" mat salleh tu kata kat mamak tu.. haha.. berpeluh member tu., tempat ni buka waktu malam je.. so sapa singgah penang mai pekena sini

2.Nasi Kandar Rafiie (kalau salah eja sorry)

tempat ni pla.. sama best dia.. member aku cakap.. tempat ni no 2 atau 3 best kat penang.. dia kata la.. aku iya kan aja.. tempat ni pun sedap.. tapi barang siapa tak biasa.. akan terima padah.. tercreettt creettt.. if you know what i mean..  bukan sebab tak bersih.. tapi rempah dia memang kaw.. so this is also another place where you should go.

Nasi kandar Salam

salam.. tempat ni paling dekat ngan rumah member aku.. so.. best gak laa.. and senang cerita almost everyday makan nasi kandar.. sedap memang sedap.. tapi perut ni aku tengok makin berlapik lapik.. tak sanggup la der..

Penang memang best.. and memang heaven dengan makanan.. banyak lagi tempat yang best tapi aku tak sempat pergi.. well.. sapa nak bercuti and rasa makanan penang.. jemput maii...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...