Friday, May 25, 2012

Perut buncit dan penyelesaiannya

haha.. gambar kat atas ni cara senang untuk kita kurang kan buncit itu.. dengan sembunyikan nya.. itu bukan lah cara yang aku idamkan.. haha.. masalah ni memang merunsingkan aku.. bila perut aku semakin berlipat lipat.. tidak lagi seronok untuk aku pakai baju yang fit.. well banyak bahan bacaan aku cakap ia bisa di ubati..
well of coz.. kalau tak macam mana banyak kawan aku kurus.. memang aku happy untuk dorang.. tapi aku jadi low confidence bila dorang pula yang kurus.. adoinyapunn.. well melalui bahan bacaan aku.. cara untuk mengempiskannya ialah..
1. Air Masak- selalu tak korang dengar selalu minum air masak.. supaya cepat buang lemak..well.. ia memang berhasil (kot).. sebabnya tak tahu.. haha.. senang cerita.. air yang banyak membolehkan kuantiti air yang keluar dari tubuh badan juga sama dan membantu proses pembakaran lemak.
2. Bersenam - atleast bersukan 30 minit sehari.. membakar lemak yang ada.. lebih lama masa yang kita ambil untuk bersenam lagi nampak kesan nya.. ia meningkatkan kadar metabolisme dalam tubuh badan yang bagus untuk pembakaran dan pemecahan lemak.
3. Diet - diet yang dimaksudkan di sini bukan berpuasa ataupun tak makan nasi langsung.. walaupun cara tu pun boleh.. tapi diet yang dimaksudkan ialah.. permakanan.. macam yang kita diajar.. makan sebelum lapar.. berhenti sebelum kenyang.. jangan ambik nasi berpingan-pingan.. and lauk plak.. ayam tiga ketul..
4. kurang minum air sejuk - pernah dengar air sejuk buat lemak jadi tebal.. tak tahu kesahihan nya.. tapi.. elok di elakkan..
5. Berusaha.. jangan berhenti amalan ini.. well rome wasnt build in a day.. InsyaAllah.. kita cuba..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...