Wednesday, June 13, 2012

Men In Pink (M.I.P)


Entry kali ini berkenaan dengan warna PINK (^_^). Well color ni semua orang suka especially Perempuan.. termasuk jugak laa awek aku.. itu ini warna pink..
Ya laa,, warna PINK ternyata sesuai dgn perempuan.. asal nampk perempuan pakai barang merah jambu sahaja, suma mata2 liar akan memandan.. and pada pandangan perempuan warna pink itu sweet.. ya atau tidak tak tahu lah..

okay..  itu pandangan tipikal bila PEREMPUAN dngan pink. macammana GUYS IN PINK????

"ieeeww... harap ja muka Handsome tp pakai PINK!! Nmpk sgt dia ni pondan!nyah!lembut" pernah tak angpa dengar ayat ni??


Jangan lah jadi terlalu judgmental terhadap lelaki.. pink itu kan sekadar warna.. wujudkah warna lelaki dan warna perempuan? setahu aku warna sendiri tak ada jantina.. ini pemikiran tipikal orang yang pernah tengok Power Rangers ni kan.... almaklumlah.. pink kan power rangers perempuan.. siap pakai skirt lagi...

asal nmpk laki pkai PINK ja kata laa diorang PONDAN..
Asal PINK ja PONDAN..asal PONDAN ja PINK!! Kadang2 GAY terus cop lelaki yang pakai PINK~ Seriously???

Lelaki TOUGH & MACHOtak boleh pakai pink kah kawan? siapa kata hah? mai tengok ni.. lagu Jason Mraz..



I don't care what you might think about me
you'll get by without me if you want
well I could be the one to take you home
baby we could rock the night alone
if we never get down it wouldn't be a let down
but sugar don't forget what you already know

that I could be the one to turn you out
we could be the talk across the town
don't judge it by the color, confuse it for another
you might regret what you let slip away
like the geek in the pink

well like the geek in the pink, yeah, haha
the geek in the pink


Dude.. Jason Mraz tu babe.. hahaha.. dia pun pakai pink mah kawan..

and dalam satu Yahoo! Answer ada terdapat satu question berkenaan pandangan perempuan bila lelaki pakai pink..
Berikut ada jawapan-jawapan dari para gadis omputeh tersebut..
1. It's great. It shows that a guy is really confident with himself, so much that he can wear a pink shirt. Pink has been monopolized by women, but if you think about it, is there REALLY a reason why guys can't wear it? It's just a colour :)
2. Definitly. I find it so attractive on attractive guys. It catches my eye. I love it.<3
3. I think it would look fine. As they say true men wear pink.
nah... nampak tuh.. true man wear pink bro...  wakakaka... kenapa real men you asked?
sebab real men confident dengan apa yang depa pakai.. dorang rasa dorang tetap handsome.. macam aku.. ahahaa... sweet.. and caring gituuuu...

buat peminat CnBlue.. tengok depa nyanyi lagu Geek in Pink.. so ubah persepsi anda terhadap lelaki pakai pink ya... Entry ditamatkan di sini..

Tuesday, June 12, 2012

Bunuh Diri Sebab Cinta

Entry ini bukan untuk aku tujukan kat sesiapa mahupun yang masih hidup ataupun telah meninggal dunia.. tapi sekadar peringatan bagi semua teman-teman.. JANGAN sesekali kita dikaburi bayangan cinta tu dan tutup mata kita untuk melihat mana betul mana salah.. Jangan sebab kekasih hati tu direbut orang ataupun kekasih kahiwn dengan orang lain sampai nak bunuh diri.. dia seronok je kahwin.. takkan nak buat benda bodoh sampai bunuh diri jadah haram tu??? Hello.. macam orang tak ada agama..

ada pulak yang bunuh diri sebab tekanan perasaan.. tekanan yang dimaksudkan adalah tekanan kerja.. dan tekanan study.. ala.. yang macam dalam cerita 3Idiot tu.. ada dua orang pelajar sanggup bunuh diri.. Idiot.. kenapa pilih bunuh diri? sebab tak sanggup tahan tekanan? hello kawan.. banyak orang kat luar sana takda duit nak makan.. tapi sanggup buat apa saja untuk hidup.. kau.. tekanan perasaan je la.. tapi da tak boleh hidup..
Ingat Tuhan.. Allah tu maha Adil.. Maha Mengetahui.. Dia takkan uji hamba nya kalau tak ada sebab.. ganjaran untuk ujian nya menanti kita..  akhir kata.. fikir sebelum buat apa apa..

UEFA EURO 2012

Untuk pengetahuan semua Euro da start da.. sekarang pun dah masuk Group ke berapa ntah da.. So far.. apa yang aku nampak Euro banyak yang orang expect menang tapi keputusan nya seri.. atau pun kalah.. haha.. biasa lah tu.. semua da berubah.. semua team dah hebat dah sekarang.. Team yang jadi minat aku adalah ESpanyol, France dan Portugal.. but but.. ada satu lagi team yang mungkin aku sokong.. Ukraine.. kenapa? entah.. mungkin sebab dorang ada potensi?? haha.. itu pandangan aku.. apa pandangan korang? apa yang jadi team idaman anda?

Monday, June 11, 2012

Instagrm

Hai Hai.. Ni cek nak habaq sal satu application ni.. dulu penguna Iphone selalu pakai.. tapi sekarang ia juga boleh di pakai oleh Android user.. kalau-kalau korang ada yang minat upload gambar.. or ambil gambar..  cuba try application ni INSTAGRM.. dia seolah facebook dan twitter.. tapi hanya digunakan melalui phone.. or smartphone..
Application ni juga membolehkan penggunanya meng-follow dan melihat gambar-gambar yang sangat unique.. ia mesra pengguna.. so it is a good for everyone..pengguna juga boleh komen dan like mana-mana gambar yang cantik.. dalam aplikasi ini semua boleh ambil gambar dan edit untuk di-share bersama kawan kawan..dan kita juga dapat update terus ke facebook atau twitter sebagai satu post.. best kan? so try it!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...