Tuesday, June 12, 2012

Bunuh Diri Sebab Cinta

Entry ini bukan untuk aku tujukan kat sesiapa mahupun yang masih hidup ataupun telah meninggal dunia.. tapi sekadar peringatan bagi semua teman-teman.. JANGAN sesekali kita dikaburi bayangan cinta tu dan tutup mata kita untuk melihat mana betul mana salah.. Jangan sebab kekasih hati tu direbut orang ataupun kekasih kahiwn dengan orang lain sampai nak bunuh diri.. dia seronok je kahwin.. takkan nak buat benda bodoh sampai bunuh diri jadah haram tu??? Hello.. macam orang tak ada agama..

ada pulak yang bunuh diri sebab tekanan perasaan.. tekanan yang dimaksudkan adalah tekanan kerja.. dan tekanan study.. ala.. yang macam dalam cerita 3Idiot tu.. ada dua orang pelajar sanggup bunuh diri.. Idiot.. kenapa pilih bunuh diri? sebab tak sanggup tahan tekanan? hello kawan.. banyak orang kat luar sana takda duit nak makan.. tapi sanggup buat apa saja untuk hidup.. kau.. tekanan perasaan je la.. tapi da tak boleh hidup..
Ingat Tuhan.. Allah tu maha Adil.. Maha Mengetahui.. Dia takkan uji hamba nya kalau tak ada sebab.. ganjaran untuk ujian nya menanti kita..  akhir kata.. fikir sebelum buat apa apa..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...